Wędzony łosoś nadziewany twarożkiem


Składniki, na około 8 sztuk:
opakowanie wędzonego łososia
twarożek śmietankowy
posiekane świeże zioła (tymianek, pietruszka, szczypiorek)
sól
pieprz

Do przybrania:
pomidorki koktajlowe
sałata strzępiasta
cytryna
oliwa z oliwek







Przygotowanie:
  • Twarożek wymieszać z siekanymi ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Kieliszki lub małe foremki wyłożyć folią spożywczą a następnie wyłożyć je plastrami wędzonego łososia (ilość porcji zależy od wielkości użytych foremek - ja użyłam 6-cio centymetrowych kieliszków).
  • Serowym farszem wypełnić foremki, dokładnie go ugniatając.
  • Wierzch przykryć skrawkami łososia, docisnąć całość folią.
  • Wstawić do lodówki na około godzinę.
  • Podawać ułożone na sałacie z pomidorkami koktajlowymi skropionymi oliwą.





1 komentarze :

  1. świetny pomysł!
    muszę koniecznie wypróbować :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://frankiesflavours.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *