Szybkie chili con carne z kurczaka


Składniki, dla 2 osób:
filet z piersi kurczaka
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
puszka pomidorów w zalewie
puszka czerwonej fasoli
mała puszka kukurydzy 
1/2 papryczki chili 
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki garam masala 
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżka oleju
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
ryż
2 tortille

Przygotowanie:
  • Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać posiekane mięso i podsmażyć razem.
  • Dodać przyprawy i pomidory z puszki z sosem. Gotować 5 minut.
  • Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa. Gotować jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  • Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
  • Podawać z ryżem i podpieczoną pszenną tortillą.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *