filet z piersi kurczaka
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
puszka pomidorów w zalewie
puszka czerwonej fasoli
mała puszka kukurydzy
1/2 papryczki chili
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki garam masala
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżka oleju
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
ryż
2 tortille
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać posiekane mięso i podsmażyć razem.
- Dodać przyprawy i pomidory z puszki z sosem. Gotować 5 minut.
- Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa. Gotować jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
- Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
- Podawać z ryżem i podpieczoną pszenną tortillą.
0 komentarze :
Prześlij komentarz