opakowanie wędzonego łososia
twarożek śmietankowy
posiekane świeże zioła (tymianek, pietruszka, szczypiorek)
sól
pieprz
Do przybrania:
pomidorki koktajlowe
sałata strzępiasta
cytryna
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Twarożek wymieszać z siekanymi ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Kieliszki lub małe foremki wyłożyć folią spożywczą a następnie wyłożyć je plastrami wędzonego łososia (ilość porcji zależy od wielkości użytych foremek - ja użyłam 6-cio centymetrowych kieliszków).
- Serowym farszem wypełnić foremki, dokładnie go ugniatając.
- Wierzch przykryć skrawkami łososia, docisnąć całość folią.
- Wstawić do lodówki na około godzinę.
- Podawać ułożone na sałacie z pomidorkami koktajlowymi skropionymi oliwą.
świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wypróbować :)
pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://frankiesflavours.blog.pl/