Koktajl z jarmużu


Składniki, dla 2 osób:
2 garście jarmużu (około 100 g)
1 duży banan
1 jabłko ze skórką
sok wyciśnięty z 2 pomarańczy
sok z limonki (opcjonalnie)













Przygotowanie:
  • Do pojemnika od blendera umieść umyty, posiekany jarmuż.
  • Jabłko wraz ze skórką pokrój w kostkę, dodać razem z plastrami banana do jarmużu.
  • Całość zalać wyciśniętym sokiem z pomarańczy i blendować do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
  • Jeśli koktajl jest za gęsty, dodać więcej soku lub wody mineralnej.
  • Gotowy koktajl ozdobić liściem jarmużu i plasterkiem limonki. 
 



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *