Makaron z sosem pomidorowym i mozzarellą


Składniki, dla 2-3 osób:
1/2 opakowania dowolnego makaronu
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
karton/puszka krojonych pomidorów
1 kulka sera mozzarella
oliwa do podsmażenia
zioła prowansalskie
sól
pieprz








Przygotowanie:
  • Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek, a następnie dodać pomidory oraz zioła prowansalskie.
  • Gotować na bardzo małym ogniu przez około 5-8 minut ( można dodać odrobinę wody lub bulionu).
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Ser pokroić w drobną kostkę.
  • Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem. Dodać mozzarellę, całość delikatnie mieszać do momentu rozpuszczania się sera.
 
 

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *