Zapiekane filety z indyka z pieczarkami i serem


Składniki:
filet z piersi indyka lub kurczaka
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula
natka pietruszki
starty żółty ser
olej do smażenia 
czerwona słodka papryka w proszku
sól
pieprz

panierka:
bułka tarta
mąka
1 jajko




Przygotowanie:
  • Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć razem z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Odstawić.
  • Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem a następnie  oprószyć solą, papryką i pieprzem.
  • Piekarnik rozgrzać do 150 stopni.
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz. Każdą sztukę mięsa kolejno obtoczyć w mące, rozmąconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na lekko złoty kolor.
  • Usmażone kotlety ułożyć na blaszce. Na każdy z nich nałożyć równomiernie pieczarki i wierzch posypać startym, żółtym serem.
  • Zapiekać 5-8 minut, do momentu roztopienia się sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *