Razowo - owsiane pancakes


Składniki, na około 30 małych sztuk:
1 szklanka mleka
2 jajka
4 czubate łyżki mąki pszennej
4 czubate łyżki mąki razowej
4 czubate łyżki płatków owsianych
szczypta proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju










Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki umieścić w misce. Zmiksować całość na masę o dość gęstej konsystencji.
  • Na suchą rozgrzaną patelnię nakładać po łyżce ciasta, formując małe placuszki, lub większe wedle upodobań.
  • Pancakes smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
  • Świetnie smakują z dżemem lub świeżymi owocami.
 




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *