Malinowy poncz


Składniki, na 1 litr:
1 szklanka malin
2 łyżeczki cukru
1 szklanka zaparzonej herbaty malinowej lub owocowej
3 szklanki wody gazowanej
kostki lodu
świeża mięta












Przygotowanie:
  • Oczyszczone maliny zasypać 2 łyżeczkami cukru i poczekać by puściły sok.
  • Zaparzyć herbatę owocową, pozostawić do przestygnięcia.
  • Maliny zmiksować na mus i przetrzeć przez sitko do dzbanka. Dodać herbatę oraz wlać wodę gazowaną. Całość przemieszać i uzupełnić kostkami lodu.
  • Podawać z listkami świeżej mięty. 




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *