Pasta z bobu z pestkami dyni, słonecznikiem i ziołami


Składniki:
szklanka ugotowanego i obranego bobu
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka ziaren słonecznika
1 czubata łyżka pestek dyni
garść natki pietruszki
garść listków bazylii
oliwa z oliwek
sól
pieprz









Przygotowanie:
  • Ugotowany w lekko osolonej wodzie i obrany bób umieścić w blenderze.
  • Dodać do niego posiekany czosnek, zioła oraz słonecznik i dynię. Stopniowo dodawać tyle oliwy z oliwek, by uzyskać pożądaną konsystencję.
  • Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *