filety z piersi kurczaka
kilka plastrów oscypka
żurawina
oliwa z oliwek
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Filety umyć, osuszyć i przekroić pierś wzdłuż otrzymując z każdego fileta po 2 cienkie sztuki mięsa.
- Przygotować marynatę - oliwę zmieszać z ziołami, papryką, solą i pieprzem a następnie umieścić w niej mięso. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
- Patelnię grillową rozgrzać i smażyć na niej mięso z obu stron.
- W między czasie pokroić oscypka w niezbyt grube plastry i również dorzucić na patelnię. Gdy ser się zarumieni z jednej strony, bardzo delikatnie przewrócić by obsmażył się z drugiej.
- Obsmażone oscypki umieścić wedle uznania na kurczaku ( ja układałam po 2 plastry sera) i podać z żurawiną oraz ulubionymi dodatkami (frytki, ziemniaki, pieczywo).
0 komentarze :
Prześlij komentarz