Zielona zupa krem z grzankami


Składniki:
1 brokuł
1 cukinia
pęczek szparagów
1 szarotka
1 średni ziemniak
1-1,5 l bulionu warzywnego
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka listków siekanej mięty
kilka ziaren kolendry
sól
pieprz






Przygotowanie:
  • Warzywa umyć. Szparagi obrać, brokuł podzielić na różyczki, cukinię pokroić w kostkę. Czosnek i szalotkę posiekać. 
  • W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić posiekane warzywa. Ziemniaka pokroić w drobną kostkę i dodać do warzyw. Całość zalać bulionem, dodać posiekaną miętę i rozmiażdżone ziarna kolendry.
  • Zupę gotować około 10-15 minut na wolnym ogniu, do momentu gdy warzywa zmiękną.
  • Następnie zmiksować całość na krem. Chwilę jeszcze podgrzewać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podać z grzankami i startym serem.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *