Pieczone podudzia z warzywami


Składniki, dla 2-3 osób:
8 podudzi z kurczaka
8 średnich ziemniaków
1 cukinia
1 cebula
1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
kilka gałązek świeżego rozmarynu
oliwa z oliwek
słodka papryka w proszku
sól
pieprz





Przygotowanie:
  • Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Wstawić do lodówki.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  • Warzywa umyć, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebule w piórka, Cukinie w talarki a papryki w kosteczki. Umieścić je w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą z oliwek, posolić i popieprzyć. Całość przemieszać.
  • Na warzywach umieścić mięso, naczynie żaroodporne przykryć i piec około 45-50 minut.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *