8 podudzi z kurczaka
8 średnich ziemniaków
1 cukinia
1 cebula
1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
kilka gałązek świeżego rozmarynu
oliwa z oliwek
słodka papryka w proszku
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Wstawić do lodówki.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
- Warzywa umyć, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebule w piórka, Cukinie w talarki a papryki w kosteczki. Umieścić je w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą z oliwek, posolić i popieprzyć. Całość przemieszać.
- Na warzywach umieścić mięso, naczynie żaroodporne przykryć i piec około 45-50 minut.
0 komentarze :
Prześlij komentarz