Kokosowe pralinki


Składniki:
2 tabliczki białej czekolady
1/2 szklanki śmietanki 30%
1/2 opakowania serka mascarpone
1/2 kieliszka białego rumu
wiórki kokosowe
papilotki











Przygotowanie:
  • Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej.  Śmietankę zagotować i wlać do czekolady. 
  • Dodać mascarpone i rum, razem całość dobrze wymieszać (można także użyć miksera).
  • Masę ostudzić w temperaturze pokojowej a następnie włożyć na minimum 5-6 godzin do lodówki.
  • Przy użyciu łyżeczki nabierać masę i obtaczać szybko w wiórkach kokosowych nadając im pożądany kształt. Pralinki umieścić w papilotkach.
  • Przed podaniem schłodzić.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *