Eton mess


Składniki, na 2 porcje:
4-5 bez
125 ml śmietanki 30%
4-5 truskawek
garść borówek














Przygotowanie:
  • Owoce umyć. Truskawki odszypułkować i pokroić na drobne kawałki. Można także lekko rozgnieść je widelcem by puściły sok.
  • Śmietanę ubić, bezy pokruszyć a następnie delikatnie przemieszać je razem.
  • Owoce nakładać na przemian z bezami i śmietaną w pucharkach lub szklaneczkach.
 




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *