3-4 filety z dorsza
1 duży por
1 dymka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 szklanka bulionu
woreczek ryżu
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany
mąka
olej do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pora umyć i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, dodać pietruszkę i dymkę. Przesmażyć razem, dodać bulion a następnie na wolnym ogniu go odparować. Pod koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku.
- Filety umyć, dokładnie osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron.
- Przygotować talerze, na nich warstwowo ułożyć ryż, pory oraz rybę. Ozdobić natką pietruszki.
0 komentarze :
Prześlij komentarz