Dorsz na porach


Składniki, dla 2 osób:
3-4 filety z dorsza
1 duży por
1 dymka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 szklanka bulionu
woreczek ryżu
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany
mąka
olej do smażenia
sól
pieprz 





Przygotowanie:
  • Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Pora umyć i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, dodać pietruszkę i dymkę. Przesmażyć razem, dodać bulion a następnie na wolnym ogniu go odparować. Pod koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku.
  • Filety umyć, dokładnie osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron.
  • Przygotować talerze, na nich warstwowo ułożyć ryż, pory oraz rybę. Ozdobić natką pietruszki.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *