Deser z białego sera i truskawek


Składniki, na 2-3 porcje:
400 g serka homogenizowanego (np. Danio)
2 płaskie łyżki żelatyny
1/4 szklanki wody
8 świeżych truskawek
1 łyżeczka cukru












 Przygotowanie:
  • Zagotować wodę. Do miseczki z gorącą wodą dodać żelatynę i energicznie mieszać aż całkowicie się rozpuści. Połączyć z serkiem homogenizowanym i dobrze wymieszać.
  • Przygotowaną masę serową przełożyć do foremek i wstawić do lodówki na około 2 godzin.
  • Truskawki umyć, pozostawić 2-3, resztę zmiksować z cukrem na gładki sos.
  • Po schłodzeniu, deser wyjąć z foremek na talerze, polać sosem truskawkowym i wierzch udekorować pokrojonymi truskawkami.





0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *