Zupa z cukinii i pora


Składniki, dla 2 osób:
1 duża cukinia
1 biała część pora
pęczek natki pietruszki
8 dużych pieczarek
1 ząbek czosnku
1 łyżka pestek dyni
600 ml bulionu warzywnego
2 łyżki masła
sól
pieprz









Przygotowanie:
  • Białą część pora umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cukinię zetrzeć na tarce. Czosnek posiekać.
  • W garnku umieścić masło, czosnek, cukinie i pora. Chwilę przesmażyć i zalać bulionem. Dodać 3/4 posiekanej natki pietruszki.
  • Gotować 15 minut a następnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem
  • Pieczarki umyć obrać i pokroić na małe cząstki i przesmażyć na maśle. Dodać resztę posiekanej pietruszki i pestki dyni. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Zupę rozlać do miseczek/szklaneczek i wierzch udekorować grzybami. Podawać z czosnkowymi grzankami.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *