Cynamonowe racuszki


Składniki, na około 25 sztuk:
4 jajka
1 szklanka mąki
1/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
5 łyżek mleka
sól
olej do smażenia
cukier puder











Przygotowanie:
  • Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a białko ubić na sztywną pianę.
  • Do żółtek dodać mleko, cynamon, mąkę i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Na koniec dodać białka i delikatnie przemieszać.
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i nakładać ciasto łyżką i smażyć na złoto z obu stron.
  • Gotowe racuszki umieścić na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz.
  • Podawać oprószone cukrem pudrem.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *