Sałatka grecka z fetą


Składniki, na 2 porcje:
1/2 opakowania mieszanki sałat
1/3 świeżego ogórka
14-16 pomidorków koktajlowych (lub zwykły pomidor)
1 mała czerwona cebula
garść rukoli
100 g sera feta
oliwa z oliwek
1 łyżka suszonego oregano
szczypta soli
opcjonalnie kilka czarnych oliwek








Przygotowanie:
  • Warzywa umyć i pokroić - pomidorki na pół, ogórki w plasterki - każdy plasterek także na pół, cebulę w talarki
  • Ser pokroić w kosteczkę lub paseczki.
  • Oliwę zmieszać z suszonym oregano i solą.
  • Przygotować talerze, w każdym umieścić po garści mieszanki sałat, a następnie przygotowane wcześniej warzywa.
  • Na wierzchu umieścić ser oraz parę listków rukoli.
  • Całość polać oliwą.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *