Pulpeciki w sosie koperkowym


Składniki:
1/2 mięsa mielonego z szynki
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
1 mała cebula
3/4 litra bulionu warzywnego
szczypta mieszanki ziół
1 pęczek koperku
3 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
sól
pieprz







Przygotowanie:
  • W misce umieścić mięso, jajko, posiekaną na drobno cebulę oraz bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Z mięsa uformować pulpeciki, obtoczyć je w mące a następnie włożyć je do wrzącego bulionu.
  • Gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłowić klopsiki i przygotować sos -
  • Podać z ziemniaczkami.

 

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *