2 szklanki mąki razowej
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju roślinnego
Polewa:
tabliczka mlecznej czekolady
1 łyżka masła
100 ml śmietanki 30%
posiekane migdały/orzechy
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
- Wszystkie składniki na muffinki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę.
- Foremkę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami i umieścić w nich przygotowane ciasto.
- Piec w piekarniku około 20 minut.
- W między czasie przygotować polewę - w kąpieli wodnej rozpuścić pokruszoną czekoladę razem z masłem i śmietanką.
- Upieczone, lekko przestudzone babeczki polać polewą czekoladową i posypać migdałami.
0 komentarze :
Prześlij komentarz