Razowe muffiny z polewą czekoladową i migdałami


Składniki, na 12 sztuk:
2 szklanki mąki razowej
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju roślinnego

Polewa:
tabliczka mlecznej czekolady
1 łyżka masła
100 ml śmietanki 30%

posiekane migdały/orzechy




Przygotowanie:
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  • Wszystkie składniki na muffinki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę.
  • Foremkę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami i umieścić w nich przygotowane ciasto.
  • Piec w piekarniku około 20 minut.
  • W między czasie przygotować polewę - w kąpieli wodnej rozpuścić pokruszoną czekoladę razem z masłem i śmietanką.
  • Upieczone, lekko przestudzone babeczki polać polewą czekoladową i posypać migdałami.
 


0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *