2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
3 jajka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju
3 banany
Nutella
olej do natłuszczenia patelni
Przygotowanie:
- Przygotować ciasto naleśnikowe - wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut.
- Patelnię natłuścić olejem.
- Na rozgrzaną patelnię chochelką nalewać ciasto, a następnie równomiernie rozprowadzić je po całej powierzchni patelni, odpowiednio przechylając ją w każdą stronę.
- Naleśniki smażyć około minuty z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.
- Co jakiś czas natłuścić patelnię tłuszczem.
- Banany pokroić w plastry.
- Po usmażeniu, każdą połowę naleśnika posmarować kremem czekoladowym, ułożyć 3-4 plastry banana, złożyć na pół i zrolować w rożek.
- Naleśniki można podać dodatkowo z bitą śmietaną.
0 komentarze :
Prześlij komentarz