Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami


Składniki, na około 20 sztuk:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
3 jajka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju

3 banany
Nutella

olej do natłuszczenia patelni








Przygotowanie:
  • Przygotować ciasto naleśnikowe - wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut.
  • Patelnię natłuścić olejem.
  • Na rozgrzaną patelnię chochelką nalewać ciasto, a następnie równomiernie rozprowadzić je po całej powierzchni patelni, odpowiednio przechylając ją w każdą stronę.
  • Naleśniki smażyć około minuty z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.
  • Co jakiś czas natłuścić patelnię tłuszczem.
  • Banany pokroić w plastry.
  • Po usmażeniu, każdą połowę naleśnika posmarować kremem czekoladowym, ułożyć 3-4 plastry banana, złożyć na pół i zrolować w rożek.
  • Naleśniki można podać dodatkowo z bitą śmietaną.
 



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *