1 mała cukinia
3 pomidory
szklanka mleka
2 łyżki śmietany
2 łyżki oliwy
3 łyżki startego sera
ząbek czosnku
1 jajko
1 łyżka mąki
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Cukinię umyć i pokroić w plasterki.
- Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i również pokroić w plastry.
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
- Ząbkiem czosnku wysmarować naczynie żaroodporne a następnie posiekać go i umieścić na patelni z oliwą. Przesmażyć razem, dodać mąkę i mleko. Smażyć 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, ser i jajko. Doprawić solą i pieprzem.
- Cukinię i pomidory układać naprzemiennie w naczyniu. Zalać sosem.
- Piec około 40 minut.
0 komentarze :
Prześlij komentarz