Schab faszerowany chorizo i papryką


Składniki, na 5 sztuk:
5 plastrów schabu bez kości (ok. 3 cm grubości)
100 g chorizo
1 cebula
1/4 papryki czerwonej
1/4 papryki żółtej
1 łyżeczka posiekanego tymianku
oliwa z oliwek
sól
pieprz










Przygotowanie:
  • Przygotować farsz do nadziewania schabu: chorizo obrać ze skóry i drobno posiekać. Cebulę i papryki pokroić w drobną kostkę. 
  • Wszystkie składniki przesmażyć na oliwie. Doprawić do smaku i dodać tymianek.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni.
  • Kotlety umyć i osuszyć. Każdy kawałek ostrożnie naciąć tak, by powstała kieszonka, którą należy wypełnić farszem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Oprószyć solą i pieprzem.
  • Nadziany schab obsmażyć na oliwie z każdej strony do zarumienienia a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku.
  • Piec około 15-20 minut.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *