5 plastrów schabu bez kości (ok. 3 cm grubości)
100 g chorizo
1 cebula
1/4 papryki czerwonej
1/4 papryki żółtej
1 łyżeczka posiekanego tymianku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Przygotować farsz do nadziewania schabu: chorizo obrać ze skóry i drobno posiekać. Cebulę i papryki pokroić w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki przesmażyć na oliwie. Doprawić do smaku i dodać tymianek.
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni.
- Kotlety umyć i osuszyć. Każdy kawałek ostrożnie naciąć tak, by powstała kieszonka, którą należy wypełnić farszem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Oprószyć solą i pieprzem.
- Nadziany schab obsmażyć na oliwie z każdej strony do zarumienienia a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku.
- Piec około 15-20 minut.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
0 komentarze :
Prześlij komentarz