kostka margaryny
3 szklanki mąki pszennej
250 g serka homogenizowanego waniliowego
1 łyżeczka cukru pudru
powidła do nadzienia
Przygotowanie:
- Margarynę lekko rozpuścić (użyłam mikrofalówki), dodać mąkę, cukier puder i serek homogenizowany. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać jeszcze mąką.
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
- Ciasto podzielić na 4 części - każdą rozwałkować na okrągły placek a następnie pokroić na 8 trójkątnych części - jak pizzę :-).
- Na każdym trójkącie umieścić łyżeczkę powideł i zwinąć nadając kształt rogalika.
- Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i trzymać w piekarniku około 20-25 minut do uzyskania złocistego koloru.
- Upieczone rogaliki lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.
0 komentarze :
Prześlij komentarz