Mini tarty z pieczarkami


Składniki, na 2 sztuki:
1/2 opakowania ciasta francuskiego
10 pieczarek
dymka
1 łyżka masła
suszone zioła
kawałek sera 
sól
pieprz











Przygotowanie:
  • Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać w piórka. Całość przesmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
  • Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
  • Płaty ciasta francuskiego nakłuć widelcem i podwinąć brzegi ciasta, by powstał rancik. Ciasto umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w piekarniku około 5-7 minut.
  • Tarty wyjąć i wyłożyć na nich pieczarkowy farsz. Piec dalej kolo 10 minut.
  • Pod koniec pieczenia wierz posypać drobno startym serem i ziołową mieszanką.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *