Migdały w czekoladzie


Składniki, na około 20-25 sztuk:
tabliczka mlecznej czekolady
opakowanie migdałów w płatkach (75g)
garść płatków Fitness z czekoladą

















Przygotowanie:
  • Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni do uzyskania złotobrązowego koloru.
  • Tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
  • Do czekolady dodać migdały oraz płatki kukurydziane. Dokładnie wymieszać, by każdy płatek był oblepiony czekoladą.
  • Za pomocą dwóch łyżeczek uformować małe pralinki i odkładać na papier do pieczenia.
  • Gotowe pralinki odstawić do ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *