Grillowany camembert z zielonym dressingiem


Składniki, 4 porcje:
opakowanie sera President camembert grill (4 małe sztuki)
2 ząbki czosnku
15 listków bazylii
1 łyżeczka natki pietruszki
2 łyżeczki suszonej mieszanki ziołowej
oliwa z oliwek
endywia
pomidor
sól
pieprz








Przygotowanie:
  • W moździerzu umieścić posiekany czosnek i zioła. Dodać oliwę i rozgnieść zieleninę na miazgę. Posolić i popieprzyć do smaku.
  • Rozgrzać patelnię grillową i umieścić na niej sery. 
  • Grillować po 1- 2 minut z każdej strony, obracając by powstała "kratka".
  • Podawać z zielonym dressingiem oraz sałatką z endywii i pomidora.


0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *