laska kiełbasy podwędzanej
3 kolorowe papryki
1 czerwona cebula
puszka pomidorów w zalewie
1/2 cukinii
6-7 pieczarek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżka masła
2 łyżki kukurydzy
100 ml wody
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Paprykę i cukinię umyć i pokroić. Cebulę posiekać w piórka. Pieczarki pokroić w plasterki.
- Pokrojoną kiełbasę umieścić w garnku i podsmażyć na maśle do momentu zarumienienia z obu stron.
- Kiełbasę wyjąć do miseczki a na wytopionym tłuszczu podsmażyć pieczarki z cebulą.
- Dodać pokrojone papryki i cukinię oraz pomidory. Dokładnie wymieszać. Dusić 10-15 minut aż warzywa będą miękkie.
- Pod koniec gotowania dodać kukurydzę oraz usmażoną wcześniej kiełbasę.
- Doprawić do smaku papryką w proszku, solą i pieprzem.
- Podawać z pieczywem.
0 komentarze :
Prześlij komentarz