Leczo


Składniki, na 2-3 porcje:
laska kiełbasy podwędzanej
3 kolorowe papryki 
1 czerwona cebula
puszka pomidorów w zalewie
1/2 cukinii
6-7 pieczarek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżka masła 
2 łyżki kukurydzy 
 100 ml wody
sól
pieprz





   

Przygotowanie:
  • Paprykę i cukinię umyć i pokroić. Cebulę posiekać w piórka. Pieczarki pokroić w plasterki.
  • Pokrojoną kiełbasę umieścić w garnku i podsmażyć na maśle do momentu zarumienienia z obu stron.
  • Kiełbasę wyjąć do miseczki a na wytopionym tłuszczu podsmażyć pieczarki z cebulą. 
  • Dodać pokrojone papryki i cukinię oraz pomidory. Dokładnie wymieszać. Dusić 10-15 minut aż warzywa będą miękkie.
  • Pod koniec gotowania dodać kukurydzę oraz usmażoną wcześniej kiełbasę. 
  • Doprawić do smaku papryką w proszku, solą i pieprzem.
  • Podawać z pieczywem.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *