3 płaty wędzonego łososia
1/2 świeżego ogórka
1 mała cebula dymka
plasterek pomidora (do dekoracji)
cytryna
sól
pieprz
oliwa z oliwek
kilka listków tymianku
Przygotowanie:
- Łososia i dymkę posiekać na drobną kosteczkę, dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem.
- Ogórka umyć i pokroić: w cienkie plasterki oraz w długie paseczki obieraczką do warzyw.
- Na talerzu ułożyć plasterki ogórka, na nim umieszczamy rybę. Na wierzchu umieszczamy paseczki ogórka oraz kawałek cytryny.
- Całość dekorujemy posiekanym pomidorkiem, ogórkiem, ziołami i oliwą z oliwek.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej sam tatar jest bardzo smaczny i muszę przyznać, że ja również lubię robić tatar z łososia. Całkiem niedawno również odkryłem bardzo smaczne bajgle z wędzonym łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/domowe-bajdle-z-wedzonym-lososiem/ które jak dla mnie są nadzwyczaj smaczne.
OdpowiedzUsuń