Czekoladowy mus z malinami


Składniki, na 3-4 porcje:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
300 g śmietanki 30%
maliny

















Przygotowanie:
  • Czekoladę połamaną w kostki rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno.
  • Przestudzoną czekoladę stopniowo dodajemy do śmietany, delikatnie mieszając.
  • Mus nakładamy do kieliszków lub szklaneczek. Na wierzch układamy maliny. Całość obsypujemy wiórkami czekoladowymi.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *