Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem


Składniki, na 2 porcje:
4-5 jabłek
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka cynamonu
1 woreczek ryżu
1 łyżka masła
woda
sól











Przygotowanie:
  • Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  • Jabłka umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka razem z cukrem i cynamonem.
  • Dodać odrobinę wody. Gotować pod przykryciem, aż jabłka rozmiękną, od czasu do czasu mieszając.
  • Do ugotowanego ryżu dodać masło.Wymieszać.
  • Układać ryż naprzemiennie z jabłkami w pierścieniu kucharsko - cukierniczym. 
  • Wierzch oprószyć cynamonem.







2 komentarze :

  1. wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaki dzieciństwa... i jesieni :) a jakie piękne podanie!

    OdpowiedzUsuń

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *