Chrupiące kąski


Składniki:
filet z piersi kurczaka lub indyka
2 jajka
mąka
kilka garści płatków kukurydzianych
sól
pieprz
ostra papryka












Przygotowanie:
  • Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki dowolnej wielkości, a następnie natrzeć solą, pieprzem i ostrą papryką (lub innymi ziołami według upodobań).
  • Paseczki mięsa obtaczamy kolejno w mące, rozmąconym jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych.
  •  Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
  • Podajemy z ulubionymi dipami.






0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *