1 filet z piersi kurczaka
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1/2 papryczki chilli
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
garść liści kolendry
2 łyżki oliwy
150 gr żółtego sera
8 tortilli
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć posiekane na drobno mięso i cebulę.
- Dodać drobno pokrojone papryki, chilli oraz czosnek.
- Doprawić solą i pieprzem, mieszać by całość nabrała aromatu.
- Zdjąć z ognia, posypać kolendrą.
- Farsz rozprowadzić na połowie tortilli, posypać startym serem. Placki składać na pół i obsmażać na patelni grillowej na rumiano z obu stron.
- Zrumienione placki pokroić na ćwiartki.
- Podać z sosem guacamole.
0 komentarze :
Prześlij komentarz