Czekolada na gorąco


Składniki, dla 5-6 osób:
1 litr mleka
2 tabliczki gorzkiej czekolady
300 ml śmietany 30%

















Przygotowanie:
  • W garnku umieszczamy połamane tabliczki czekolady oraz mleko. Podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia, aż czekolada się roztopi.
  • Śmietanę ubijamy, aż zgęstnieje.
  • Gorącą czekoladę rozlewamy do szklaneczek do 3/4 wysokości.
  • Uzupełniamy ubitą śmietaną.
  • Aby wzbogacić smak, można dodać szczyptę cynamonu.

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *