Grillowany kurczak na ratatouille


Składniki, dla 2 osób:
1 filet z piersi kurczaka
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
1 pomidor
2 łyżki oleju
sól
pieprz
zioła









Przygotowanie:
  • Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, cukinię oraz pomidora pozbawionego pestek.
  • Doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy mały pęczek tymianku lub innych ziół.
  • W między czasie oprawimy filet z kurczaka. Kroimy go na mniejsze kawałki. Solimy, pieprzymy. Dodatkowo obsypujemy suszonymi ziołami (w przepisie gotowa mieszanka ziół - pietruszka, tymianek, szczypiorek, natka pietruszki, majeranek, szarotka, zielony pieprz, tymianek).
  • Mięso obsmażamy na patelni grillowej z obu stron. Podajemy na ratatouille. Przystrojamy świeżym tymiankiem.

 




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *