1 filet z piersi kurczaka
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
1 pomidor
2 łyżki oleju
sól
pieprz
zioła
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, cukinię oraz pomidora pozbawionego pestek.
- Doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy mały pęczek tymianku lub innych ziół.
- W między czasie oprawimy filet z kurczaka. Kroimy go na mniejsze kawałki. Solimy, pieprzymy. Dodatkowo obsypujemy suszonymi ziołami (w przepisie gotowa mieszanka ziół - pietruszka, tymianek, szczypiorek, natka pietruszki, majeranek, szarotka, zielony pieprz, tymianek).
- Mięso obsmażamy na patelni grillowej z obu stron. Podajemy na ratatouille. Przystrojamy świeżym tymiankiem.
0 komentarze :
Prześlij komentarz