Krokiety z pieczarkami


Składniki, na około 20 sztuk:
Naleśniki:
1/2 kg mąki pszennej
3 jajka
1/2 l wody
1/2 l mleka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju
Farsz:
3/4 kg pieczarek
2 cebule

bułka tarta
1 jajko
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:
  • Zaczynamy od przygotowania ciasta naleśnikowego. Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę. W przypadku zbyt rzadkiego ciasta, dosypujemy odrobinę mąki.
  • Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki.
  • Pieczarki myjemy, obieramy, i kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy z posiekanymi cebulami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Gotowy farsz układamy na naleśniku,  zawijamy brzegi do środka a następnie  rolujemy go od siebie. 
  • Tak zrolowane naleśniki obtaczamy najpierw w rozbełtanym jajku  a następnie w bułce tartej.
  • Smażymy na rumiano z obu stron.





1 komentarze :

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *