Kalafiorowy krem z marchewkowym makaronem


Składniki, na 2 porcje:
1 główka kalafiora
1 cebula
1 marchewka
1/2 pora
1 l bulionu
1 łyżka śmietany
1 łyżka masła
oliwa
bagietka
sól
pieprz








Przygotowanie:
  • Na roztopione masło wrzucamy posiekaną cebulą i por. Po chwili dodajemy różyczki kalafiora. Całość podsmażamy 1-2 minuty.
  • Dolewamy bulion. Gotujemy do momentu, gdy kalafior będzie miękki.
  • Następnie całość blenderujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Przygotowujemy marchewkowy makaron - umytą i obraną marchew ścinamy nożykiem do obierania warzyw przez całą długość, a następnie otrzymane paseczki przecinamy na pół. "Makaron" gotujemy przez kilka minut aż marchewka zmięknie.
  • Krem podajemy skropiony oliwą z oliwek, marchewkowym makaronem i grzankami.




0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *