1 główka kalafiora
1 cebula
1 marchewka
1/2 pora
1 l bulionu
1 łyżka śmietany
1 łyżka masła
oliwa
bagietka
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Na roztopione masło wrzucamy posiekaną cebulą i por. Po chwili dodajemy różyczki kalafiora. Całość podsmażamy 1-2 minuty.
- Dolewamy bulion. Gotujemy do momentu, gdy kalafior będzie miękki.
- Następnie całość blenderujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
- Przygotowujemy marchewkowy makaron - umytą i obraną marchew ścinamy nożykiem do obierania warzyw przez całą długość, a następnie otrzymane paseczki przecinamy na pół. "Makaron" gotujemy przez kilka minut aż marchewka zmięknie.
- Krem podajemy skropiony oliwą z oliwek, marchewkowym makaronem i grzankami.
0 komentarze :
Prześlij komentarz