Łosoś z suszonymi pomidorami i mozzarellą


Składniki, na 2 porcje:
2 kawałki łososia
2 suszone pomidory z zalewy
1/2 kulki mozzarelli
6 średnich ziemniaków
puszka młodej marchewki
3 łyżki masła
2 łyżki śmietany
mieszanka suszonych ziół
sól
pieprz









Przygotowanie:
  • Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie.
  • Łososia oprószyć solą, pieprzem i smażyć chwilkę na rozgrzanym maśle obracając z każdej strony. 
  • Usmażoną rybkę umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Na niej układamy pokrojone w paseczki suszone pomidory i pokruszony ser. Całość umieszczamy w piekarniku (około 120 stopni) i pieczemy kilka minut do momentu roztopienia się sera.
  • Przygotować purée - ziemniaki utłuc z łyżką masła i śmietany. Dodać mieszankę suszonych ziół. Wszystko wymieszać.
  • Marchewki podgrzać w gorącej wodzie.
  • Gdy ryba będzie gotowa, podajemy całość.





0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *