2 kawałki łososia
2 suszone pomidory z zalewy
1/2 kulki mozzarelli
6 średnich ziemniaków
puszka młodej marchewki
3 łyżki masła
2 łyżki śmietany
mieszanka suszonych ziół
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie.
- Łososia oprószyć solą, pieprzem i smażyć chwilkę na rozgrzanym maśle obracając z każdej strony.
- Usmażoną rybkę umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Na niej układamy pokrojone w paseczki suszone pomidory i pokruszony ser. Całość umieszczamy w piekarniku (około 120 stopni) i pieczemy kilka minut do momentu roztopienia się sera.
- Przygotować purée - ziemniaki utłuc z łyżką masła i śmietany. Dodać mieszankę suszonych ziół. Wszystko wymieszać.
- Marchewki podgrzać w gorącej wodzie.
- Gdy ryba będzie gotowa, podajemy całość.
0 komentarze :
Prześlij komentarz