Faszerowane papryki


Składniki, dla 2 osób:
3-4 papryki
350 g mięsa mielonego
1 cebula
3-4 pieczarki
1 ząbek czosnku
1 szklanka mrożonej włoszczyzny
2 łyżki zielonego groszku
1/2 papryczki chilli
natka pietruszki
odrobina wytrawnego białego wina 
zółty ser
1 łyżka oliwy
sól
pieprz





Przygotowanie:
  • Papryki umyć, przeciąć w poprzek i oczyścić.
  • Przygotować farsz - na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać mięso i poddusić. Dolać odrobinę białego wina - wzbogaci ono smak potrawy.
  • Pieczarki posiekać i dodać do mięsa razem z włoszczyzną i groszkiem. Gotować na wolnym ogniu aż całość zmięknie.
  • Nadzienie doprawić solą, pieprzem i chilli. 
  • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i całość przemieszać.
  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  • Papryki nadziewamy mięsnym farszem i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie delikatnie zalewamy wodą lub bulionem do 3/4 wysokości papryk. 
  • Pieczemy około 30-40 minut pod przykryciem. Pod koniec pieczenia papryki odkrywamy, posypujemy drobnostartym serem i zapiekamy 2-3 minuty, aż ser się rozpuści.









1 komentarze :

  1. Cudowne !
    Follow me !
    http://instagram.com/yummyrecipesblog

    OdpowiedzUsuń

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *