Pierożki z ciasta francuskiego w stylu włoskim


Składniki:
płat ciasta francuskiego
8-10 suszonych pomidorów
opakowanie mini mozzarelli
kilka oliwek
listki świeżej bazylii 















Przygotowanie:
  • Nastawić piekarnik na 180 stopni. Ciasto francuskie delikatnie podsypać mąką, rozwałkować. Powykrawać krążki.
  • Oliwki pokroić w plasterki, suszone pomidory posiekać a bazylię porwać na małe cząstki.
  • Na krążek układać kulkę mini mozzarelli oraz pozostałe składniki.
  • Zlepić  brzegi pierożka, docisnąć ząbkami widelca. Ułożyć na blasze i po posmarowaniu białkiem piec 15-18 min do zrumienienia.







0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *