2 filety z piersi kurczaka
2 plastry szynki
2 plastry żółtego sera
1 jajko
bułka tarta
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
Purée:
5 marchewek
1 łyżka masła
1 łyżeczka cukru
Przygotowanie:
- Umyte marchewki obrać i ugotować w wodzie z łyżeczką cukru do miękkości.
- Filety umyć, oczyścić, oprószyć solą i pieprzem.
- Następnie filet nacinamy tak, by powstała kieszonka, do której wkładamy plaster sera owinięty szynką. Delikatnie dociskamy brzeg, by nie było widać szynki (ja spinam dodatkowo szpilkami do zrazów).
- Mięso obtaczamy kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
- W między czasie ugotowaną marchewkę miksujemy na gładko z masłem, podajemy z mięsem i kiełkami.
0 komentarze :
Prześlij komentarz