Zupa serowa z ziołowymi grzankami


Składniki, na 2 porcje:
1 cebula
1 szklanka mrożonej włoszczyzny
1 ser typu camembert
1 śmietankowy serek topiony
100 g sera żółtego (np. gouda)
1/2 l bulionu warzywnego
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
1 bułka 
sól
pieprz
mieszanka ziół







Przygotowanie:
  • Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wrzucić mrożoną włoszczyznę w paseczkach, poddusić całość.
  • Wlać bulion, a następnie pokrojone na drobne kawałeczki sery. Mieszać do momentu rozpuszczenia się serów. Doprawić solą i pieprzem. Zblenderować na gładką masę.
  • Bułkę pokroić, pozbawić skórki (grzanki będą delikatniejsze) i pokroić w kosteczkę.
  • Na patelni rozpuścić masło, wrzucić grzanki. Zrumienić. Pod koniec posypać ziołami.
  • Zupę rozlać do miseczek/kubków. Dodać grzanki. Wierzch  posypać zółtym serem.








0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *