Prażone jabłka z cynamonem


Składniki:
jabłka
cynamon
cukier 
woda















Celowo nie podaję proporcji składników. Zależą one od kwasowości użytych jabłek oraz od indywidualnych upodobań :).

Przygotowanie:
  • Jabłka umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka razem z cukrem i cynamonem.
  • Dodać odrobinę wody. Gotować pod przykryciem, aż jabłka rozmiękną, od czasu do czasu mieszając. 
  • Słoiki wyparzyć i dokładnie wysuszyć.
  • Gorące jabłka nakładać do słoiczków i dobrze zakręcić.
  • Słoiki umieścić w garnku z wodą (do 3/4 wysokości słoików) i gotować na wolnym ogniu około 30 minut, celem pasteryzacji.
  • Tak uprażone jabłka doskonale pasują jako dodatek do ciast, naleśników czy ryżu.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *