Jabłka w cieście


Składniki, na około 15 sztuk:
    3 jabłka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli

    olej do smażenia
    cukier puder










Przygotowanie:
  • Przygotowujemy ciasto - mąkę, mleko, proszek do pieczenia i jajko mieszamy w misce, doprawiamy solą i cukrem waniliowym. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w krążki (około 1-2 cm) a następnie usuwamy gniazda nasienne.
  • Jabłka obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron.
  • Po usmażeniu układamy na talerzu  i posypujemy cukrem pudrem, lub obtaczamy w cukrze.







0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *