Pieczarkowa rolada schabowa z ziemniaczanym purée i groszkiem z marchewką


 Składniki:
6 plastrów schabu
250 g pieczarek
1 cebula
6 plastrów żółtego sera
2 łyżki masła 
sól
pieprz

Dodatki:
tłuczone ziemniaki
groszek z marchewką








Przygotowanie:
  • Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce wraz z cebulą. Zeszklić cebulę na maśle, dodać pieczarki  i podsmażyć do odparowania. Doprawić solą i pieprzem.
  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
  • Plastry schabu delikatnie rozbić tłuczkiem, a następnie ułożyć je tak, by tworzyły jeden wielki płat (łączenia plastrów również lekko "traktujemy" tłuczkiem). Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na mięso układamy plastry sera oraz pieczarkowy farsz.

  • Całość rolujemy, z wierzchu posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem. Powstałą roladę delikatnie przekładamy na folię aluminiową. Szczelnie w niej zawijamy mięso a następnie na blasze umieszczamy w rozgrzanym piekarniku.

  • Mięso pieczemy około 40-45 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyciągamy roladę  z folii a następnie kroimy w plasterki.
  • Podajemy z ziemniaczkami i ulubionymi warzywami. Rolada smakuje także bardzo dobrze na zimno.                                    

                                                      

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *