Krem z kurek


Składniki,
3-4 porcje:

1/2 kg świeżych kurek
1 cebula
2 ziemniaki
1 l bulionu warzywnego
3 plastry wędzonego boczku
2 łyżki masła
200 ml śmietanki kremówki 30%
tymianek
sól
pieprz 










Przygotowanie:
  • W garnku na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kilka gałązek tymianku.
  • Kurki umyć, dodać do garnka, chwilkę podsmażyć i zalać bulionem warzywnym. Dusić pod przykryciem do zmięknięcia ziemniaków i grzybów. 
  • Zblenderować całość dodając śmietankę i przyprawiając solą i pieprzem.
  • Podawać ze smażonymi paseczkami wędzonego boczku lub z grzankami.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *