Groszkowa zupa - krem


Składniki, na 4 porcje:
opakowanie mrożonego groszku
1 cebula
1 marchewka
1/2 selera
1 l bulionu warzywnego
2 łyżki masła
1/2 szklanki kremówki
kilka listków mięty
sól
pieprz









Przygotowanie:
  • Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i seler. Podsmażyć razem.
  • Dodać groszek, krótko przemieszać i całość zalać bulionem.
  • Doprawić solą, pieprzem i listkami mięty. Przykryć i gotować 10-15 minut na wolnym ogniu. Dodać śmietanę kremówkę.
  • Gotową zupę zmiksować i doprawić do smaku.
  • Podawać z grzankami, jogurtem lub groszkiem ptysiowym.



0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *