Spaghetti bolognese


Składniki:
500 g mięsa mielonego
1 cebula
1 marchew
puszka pomidorów w puszcze
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka cukru
świeże zioła (bazylia, tymianek)
parmezan
makaron spaghetti
szczypta cynamonu
sól
pieprz





Przygotowanie:
  • Obraną cebulę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię z oliwą i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć około 5 minut, aż nie będzie widać surowego mięsa.
  • Następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i posiekany czosnek.
  • Przesmażyć całość, po czym dodać puszkę pomidorów, cukier, szczyptę cynamonu, soli i pieprzu.
  • Sos doprowadzić do wrzenia i dusić około 15 minut na wolnym ogniu.
  • Pod koniec dodać posiekane zioła. Przemieszać wszystko dokładnie.
  • Ewentualnie gęstość sosu można wyregulować wodą i przecierem pomidorowym.


0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

O MNIE

Moje zdjęcie
Zbieram książki kucharskie i uwielbiam gotować :)

© COPYRIGHT

Wszystkie zdjęcia i teksty są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody.

KONTAKT

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *